Windows 10: Disable “Bu dosyayı Geri Dönüşüm Kutusu'na taşımak istediğinizden emin misiniz?” İletişim Kutusu

Bir dosyayı sildiğinizde, Microsoft Windows 10 size “ Bu dosyayı Geri Dönüşüm Kutusu'na taşımak istediğinizden emin misiniz?” Sorusunu soran bir uyarı mesajı verir. Silmeyi seçtiğim şeye çok güveniyorum, bu yüzden sildiklerim hakkında uyarılmaya ihtiyacım yok. Ayrıca, bir dosyayı geri yüklemem gerekirse, Geri Dönüşüm Kutusu'nda da yapılabilir. Bu ayarı değiştirerek Windows'ta bir dosyayı sildiğinizde biraz zaman kazanın ve iletişim kutusunu devre dışı bırakın.

Seçenek 1 - Yerel Ayar

  1. Geri Dönüşüm Kutusu ” üzerinde sağ tıklayın ve “ Özellikler ” i seçin.
  2. Silme onayı diyalog penceresini göster ” kutusunun işaretini kaldırın.

  3. Tamam ” ı seçin ve şimdi bir dosyayı sildiğinizde, dosya görünmeden doğrudan dosya Geri Dönüşüm Kutusuna gider.

Seçenek 2 - Grup İlkesi

  1. Windows Tuşunu basılı tutun, ardından Çalıştır iletişim kutusunu getirmek için “ R ” ye basın.
  2. Gpedit.mscyazın, ardından “ OK ” öğesini seçin.
  3. Yerel Bilgisayar Politikası ”> “ Kullanıcı Yapılandırması ”> “ Yönetim Şablonları ”> “ Windows Bileşenleri ” ne gidin.
  4. Dosyaları silerken onay ekranı göster ” ayarını açın.
  5. İletişim kutusunun görünmesini istemiyorsanız, politikayı “ Devre Dışı ” olarak ayarlayın. Görünmesini istiyorsanız “Enabled” olarak ayarlayın.